RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Є витрати, але надбання – величезні": що сказав Путін про війну з Україною

Через "спеціальну військову операцію", яку веде Росія, у країни є витрати, є економічні втрати, але є і "величезні надбання".

Про це, як повідомляє "Апостроф", під час засідання Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" заявив голова Кремля Володимир Путін.

За словами диктатора, саме країни Заходу довели до війни в Україні, нібито організувавши державний переворот, який і спричинив "серію трагічних подій", включаючи т.зв. "спецоперацію".

Читайте також: Що сказав Путін у своїй промові на Валдаї: основні тези, відео

Розширення НАТО за рахунок України було абсолютно неприйнятним для Росії, водночас влада Києва відмовилася від виконання Мінських угод за підтримки західних кураторів, заявив Путін, додавши, що Москві потрібно було "щось робити" із Донбасом.

"Визнати незалежність Донбасу та кинути його Росія не могла, тому що регіон не виживе один. Тому його включили до складу РФ", - заявив Путін.

Гасло "своїх не кидаємо" сидить глибоко в серці кожного російського та представників інших етнічних груп росіян, - думає глава Кремля.

В той же час у нього немає відчуття, що російська влада Росії недооцінила супротивника, розпочавши війну. "В Україні вісім років створювалися укріпрайони і йшло натовське освоєння, далі було б гірше", - вважає Путін.

Також він продовжує вважати, що Україна складалася як "штучна держава" після краху Російської імперії. Частину земель їй передав після Другої світової війни Йосип Сталін. "Українці та росіяни один народ", - заявив Путін, тому перебуває у впевненості, що зараз відбувається частково громадянська війна.

Єдиним "справжнім гарантом" суверенітету України могла бути тільки Росія, яка її й створила, - додав він.

Нагадаємо, як повідомляв раніше "Апостроф", президент країни-агресора всю провину за розв'язану ним війну поклав на Захід.