RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Брехливі звинувачення": Росія зганьбилася на Раді безпеки ООН з "брудною бомбою" від України

23 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу провів кілька телефонних розмов із главами Міноборони різних країн і заявив, що Київ нібито готує атаку під чужим прапором, з використанням "брудної бомби". 25 жовтня, на прохання Росії, Рада безпеки ООН провела закрите засідання з цього питання, де російські звинувачення назвали "очевидно брехливими".

Про це повідомляє Reuters.

Як розповів заступник посла Великої Британії в ООН Джеймс Каріукі, сама Росія не надала жодних нових доказів на користь своїх заяв.

"Ми не бачили і не чули жодних нових доказів... Це лише витрачає наш час. Це чиста російська дезінформація, яку ми бачили багато разів раніше, і вона має припинитися", - сказав журналістам Каріукі, додавши, що слова Росії є "очевидно брехливими звинуваченнями".

Читайте також: Просто дурість: експерт розповів, яку мету переслідує РФ своєю заявою про "брудну бомбу"

Своєю чергою заступник посла РФ в ООН Дмитро Полянський заявив, що Росія нібито цілком задоволена засіданням, оскільки змогла "підвищити рівень обізнаності".

"Я не проти того, щоб люди говорили, що Росія кричить "Вовк!", якщо цього не станеться, тому що це жахлива, жахлива катастрофа, яка потенційно загрожує всій Землі", - лицемірно заявив він.

Як писав "Апостроф", раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) пояснили, з якою метою Росія вигадала фейк про "брудну бомбу".