RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Полювала" за місцями дислокації літаків: СБУ затримала агента Росії, фото

У Миколаєві, як і у Києві, "працювала" російська агентка, яка у прифронтових районах півдня України збирала розвідувальні дані про місця базування і переміщення Сил оборони.

Про це інформує Служба безпеки України.

Зловмисниця передавала ворогу інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, в тому числі про місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області.

Читайте також: Опубліковано докази співпраці президента "Мотор Січі" з Росією

Мешканка обласного центру передавала ворогу локації стратегічно важливої критичної інфраструктури на території регіону.

Отримані відомості окупанти використовували для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю на спробі передачі ворогу розвідувальної інформації, запобігши реалізації ворожих планів щодо здійснення повітряних атак.

Жінку вже після початку повномасштабного вторгнення завербували спецслужби РФ. У поле зору росіян вона потрапила через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлювала серед оточуючих.

Для комунікації з російським куратором використовувала анонімні месенджери, а передачу закритих даних здійснювала у вигляді електронних фото з описом місцевості. Під час обшуків за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили засоби зв’язку із доказами конспіративного листування з ворогом.

Затриманій вже повідомлено про підозру за вчинений нею злочин, а суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", працівники Служби безпеки затримали свого співробітника під час отримання 30 тис. доларів хабаря.