RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Грошові виплати переселенцям: у Мінсоцполітики озвучили механізм

Для того, щоб не втратити щомісячну державну допомогу, переселенцям, при зміні місця проживання, потрібно стати на облік за новою адресою.

Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики.

Переселенці повинні повідомити про зміну місця проживання або про повернення на постійне місце проживання.

Для продовження виплат особам, які мають на це право, орган соціального захисту населення за новим місцем проживання робить запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання.

Факт проживання/перебування ВПО за фактичним місцем вибірково перевіряється територіальними органами Національної соціальної сервісної служби України. Якщо перевірка показала, що переселенець не проживає за вказаною ним адресою, в акті робиться відповідний запис, а ВПО надсилають повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

Читайте також: Субсидії для українців: чи очікуються зміни у листопаді та грудні

Якщо переселенець не з'явився у зазначений термін, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Відновити виплату щомісячної державної допомоги ВПО можуть після того, як переселенець стане на облік за місцем фактичного проживання.

Раніше "Апостроф" розповідав, що виплати переселенцям в Україні можуть скасувати: кого торкнеться.