RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти грабують аптеки та вивозять машини з Херсона: вечірнє зведення Генштабу за 29 жовтня

Станом на вечір суботу, 28 жовтня, на 248-му добу повномасштабної війни в Україні, російські окупанти вивезли медичні препарати з більшості аптек Херсону, а також проводять примусову евакуацію мирних жителів з вулиць, що розташовані на узбережжі річки Дніпро.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Росія визнала удар по кораблях Чорноморського флоту: що відомо про пошкодження фрегата "Адмірал Макаров"

Машини, що у комунальній власності Херсону, рашисти перемістили в окупований Крим. Також окупанти грабують аптеки - з більшості з них вивезли медичні препарати. Крім того, з 26 жовтня "влада" міста звільнила медперсонал одразу декількох міських лікарень, а медичне обладнання вивезли з Херсона.

"Під приводом проведення підготовки до оборони міста Нова Каховка російські військові проводять примусову евакуацію місцевого населення з вулиць, що знаходяться на узбережжі річки Дніпро", - зазначається у повідомленні Генштабу ЗСУ.

За даними відомства, у незаконних збройних формуваннях окупованої території Луганщини виявилися серйозні проблеми з фінансовим забезпеченням бойовиків, які взагалі не отримують призначених виплат.

Російська армія завдала п'ять ракетних та сім авіаційних ударів, а також здійснила понад 29 обстрілів з РСЗВ. Постраждали райони більше 15 населених пунктів, у тому числі Словʼянськ і Сіверськ Донеччини та Новоолександрівка на Херсонщині.

Окупанти обстріляли:

  • на Сіверському напрямку з мінометів - Рожковичі та Будки Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку з мінометів, ствольної та реактивної артилерії - Вовчанськ, Ветеринарне, Вільхуватка, Гатище, Григорівка, Дворічна, Стариця, Огірцеве, Стрілеча та Чугунівка;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках з артилерії різних типів - Кислівка, Табаївка, Берестове, Невське, Ольгівка, Новоєгорівка та Ямполівка;
  • на Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії - Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Званівка, Сіверськ, Соледар, Зарічне, Нью-Йорк, Васюківка та Серебрянка;
  • на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Невельське, Веселе, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Опитне.
  • На Новопавлівському та Запорізькому з мінометів, ствольної та реактивної артилерії - Вугледар, Велика Новосілка, Времівка, Гуляйполе, Залізничне, Павлівка, Ольгівське та Червоне.
  • На Південнобузькому напрямку з реактивної та ствольної артилерії - Нікополь та Вищетарасівка Дніпропетровської області.

У свою чергу, українська авіація завдала по ворогу 17 ударів, 11 з яких - по районах зосередження озброєння та військової техніки російських загарбників, три - по взводних опорних пунктах, ще три - по позиціях комплексів ворожих ППО. На різних напрямках українська ППО також ліквідувала авіаційну керовану ракету Х-59 та два безпілотника “Орлан -10".

Крім того, українські підрозділи ракетних військ і артилерії обстріляли чотири райони зосередження озброєння та військової техніки ворога, два склади боєприпасів, зенітну ракетну установку та шість інших важливих військових об’єктів рашистів.

Нагадаємо, Україні вдалося повернути під час чергового обміну полоненими 52 людини, серед яких є офіцери, медики, сержанти та солдати, а також два "азовця".