RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Відключення світла в Україні: як працюватимуть автозаправки

Через атаки окупантів на енергетичні об'єкти України, виникли проблеми з електропостачанням, часто відключають світло. Українські мережі АЗС масово встановлюють на своїх станціях дизельні генератори для безперебійної роботи у разі проблем із електроенергією.

Про це повідомили прес-служби операторів, пише enkorr.ua.

"Станом на 25.10.22 р. у нашій мережі працює 396 АЗК. На 261 комплексі вже встановлено дизель-генератори, щоб постачати АЗК електроенергією у разі аварійних відключень. Наразі ми додатково закупили ще 43 генератори", - повідомили в ОККО.

Також, на 65 заправках цієї мережі на дахах встановлені сонячні електростанції, які у світлий час доби виробляють електроенергію для потреб АЗС.

Читайте також: Усьому виною ціна на пальне: українці активно відмовляються від однієї з категорій авто

Представники мережі заправок Аmic повідомили, що всі їхні АЗС забезпечені 163 генераторами, найближчим часом очікується постачання ще 35.

Деякі мережі встановили генератори ще під час відкриття автозаправок. Також у мережах АЗС зазначили, що як тільки Росія почала завдавати ударів по українській енергосистемі, вони одразу приєдналися до закликів економного споживання електроенергії, щоб зменшити навантаження на електромережу.

Раніше "Апостроф" розповідав про корисний лайфхак, як дати живлення в будинок за допомогою електромобіля.