RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Аварійні відключення світла: що має бути в кожному будинку взимку

Через повномасштабне російське вторгнення та пошкодження окупантами критичної інфраструктури майбутня зима обіцяє бути не з найлегших – проте, якщо заздалегідь придбати певні речі, можна суттєво покращити побут за відсутності електроенергії.

Про це повідомляє "Телеграф".

Перш за все, рекомендується запастися механічними ліхтариками або на акумуляторах чи батарейках. До них необхідно придбати запасні батарейки, а також свічки і сірники.

Читайте також: Зима може стати непростою: які продукти мають бути у кожному домі

Якщо плита для приготування їжі електрична, варто подбати про альтернативу – замінниками можуть стати туристичний примус на бензині або газова плита, яка працює на балончиках. Також, необхідно мати запас пального при такому виборі.

Крім цього, не зайвим буде запастися сухим спиртом, за допомогою нього можна буде розігріти воду та приготувати чай.

Термоси також стануть незамінною річчю цієї зими – у них можна набрати заздалегідь гарячої води або одразу приготувати гарячий напій. При виборі, варто звернути увагу на термоси з металевим корпусом, адже вони тримають тепло 10−12 годин, а пластиковий — у два рази менше.

Продукти із холодильника при низьких температурах надворі можна виносити на балкон або на вулицю, а також певний час тримати у термосумці.

Раніше ми публікували список необхідних речей, ліків та продуктів.