RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ просуваються до Кремінної та на Херсонщині: карта бойових дій на 30 жовтня

ЗСУ закріплюють досягнуте і продовжують контрнаступальні дії на лінії Свято-Кременна. Крім того, українські військові блокують окупантів на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чтайте також: Чого чекати від росіян і на які "гарячі точки" треба звернути увагу: у США дали прогноз війни в Україні

Ситуація на Східній осі

Українські військові зуміли відрізати логістику ворога, встановивши вогневий контроль за важливою трасою Сватово-Кремінна. Окупанти більше не використовуватимуть цей шлях, щоб перевозити свою техніку та боєприпаси. На східній осі точаться бої. Крім того, за даними аналітиків, бої тривають на сході Харківщини. Ворог поки що утримує свої позиції на схід від Оскола біля російського кордону.

Ситуація на Донбасі

На думку американських аналітиків, російські війська дещо послабили штурми біля Бахмута після вдалого удару українських військових біля Майорська. Тоді в пакетах додому вирушили близько 300 200-х росіян.

Крім того, росіяни заявили про початок наступу на Вугледар та східну околицю Водяного. Деякі російські джерела стверджували, що російські війська знищили першу лінію української оборони та увійшли на південно-східну околицю Павлівки. Але у Генштабі ЗСУ та Центрі вивчення війни поки що не підтвердили про це. Водночас російські війська мають успіхи біля Авдіївки.

Ситуація на Херсонщині

Українська розвідка повідомила, що в Херсонській області, як і раніше, діють найвищі російські війська, і прогнозує, що українські сили звільнять місто до кінця листопада. Російські сили продовжували займати оборонні позиції на західному березі Дніпра. Росіяни продовжують перекидати "мобіків" у цей регіон, окупанти змушують мирних жителів будувати укріплення в Херсоні, але, швидше за все, російські війська поки що не підготувалися до вуличних боїв.


Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що українська армія продовжує відтісняти окупантів на Донбасі та на Херсонщині.