RU  UA

Як і коли буде звільнений Херсон: полковник ЗСУ дав прогноз

Українські військові виконають поставлене завдання у Херсоні приблизно упродовж місяця.

Про це в коментарі Апостроф ТV розповів військовий експерт, льотчик, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Читайте також: Окупанти до чогось готуються: що зараз відбувається у Херсоні

За його словами, російські окупанти намагатимуться утримати два плацдарми у Херсоні та Бериславі для того, щоб повторно не форсувати Дніпро навесні.

"Наразі росіяни намагаються утримати ці два плацдарми для того, щоб потім, на їхню думку, щоб ще раз не форсувати Дніпро з весни. Але в найближчі кілька тижнів вся російська армія на правому березі буде або видавлена, або знищена, - припускає він.

Експерт зауважив, що послідовність дій ЗСУ визначено: спочатку Каховська гідроелектростанція, вихід на Берислав, зрізання Бериславського плацдарму, а наостанок - Антонівський міст та Херсон.

"Тобто протягом приблизно місяця українські війська це завдання виконають", - вважає він.

На думку Світана, росіянам форсування Дніпра і взагалі правобережний плацдарм потрібен для того, щоб далі рухатися у бік Одеси та Молдови - сухопутний коридор до Придністровської республіки.

"Цей рух у військовому плані зрозумілий, логічний. Виконати таке завдання на весну вони можуть у тому випадку, якщо зберуть близько 50-70 тисяч військ, мінімум. Причому вони мають бути навчені, екіпіровані, вже обстріляні. Виконати таке завдання навесні вони навряд чи зможуть. Але намагатися вони будуть", - переконаний військовий експерт.

Нагадаємо, що раніше голова Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов прогнозував закінчення операції зі звільнення Херсона до кінця листопада.