RU  UA

Окупанти до чогось готуються: що зараз відбувається у Херсоні

Окупанти в Херсонській області продовжують тероризувати мирних жителів, так звана "евакуація", яку влаштували окупанти, торкнулася не лише правого берега Дніпра, а й лівого. Вони вивозять медиків, лікарні та обладнання з регіонів, які наближені до морської лінії, ближче до окупованого Криму.

Про це розповів журналіст Олег Батурін в ефірі "Апостроф TV".

"Видно, що вони до чогось готуються і людей це лякає. Швидше за все, саме з цим пов'язано і відключення зв'язку в області - мобільного та інтернету", - зазначив він.

За словами Батуріна, на лівому березі окупанти цілодобово будують оборонні та фортифікаційні споруди. У них там якесь "велике будівництво" у Каховському районі.

Читайте також: Ракетний удар по Україні: всі подробиці обстрілів 31 жовтня в режимі онлайн

"Поширюють різні вигадки, що "укронацисти" вас зараз прийдуть вбивати. Про підрив Каховської ГЕС рашисти говорять уже менше, але насторожує, що їхня "евакуація", що особливо помітно стало на лівому березі області, більше схожа саме на силову депортацію. Людей насильно змушують виїжджати", - розповів журналіст.

Раніше "Апостроф" розповідав, що голова Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов прогнозує закінчення операції зі звільнення Херсона до кінця листопада. Однак після деокупації міста може різко зрости ризик вторгнення з Білорусі, хоча зараз загрози настання з території РБ немає.