RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Київ та область можуть залишитися без світла на тижні: до чого готуватися взимку

Якщо агресор продовжить завдавати ракетних ударів по критичній інфраструктурі, а українська ППО не зможе з цим впоратися, виникне реальна загроза, що столичний регіон на кілька тижнів залишиться без світла.

Про це, як пише Громадське, розповів голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

За його словами, якщо на енергетичній інфраструктурі Київської області будуть пошкодження, які можна буде відновити за два тижні, то це свідчитиме про те, що протриматися потрібно два тижні.

Читайте також: Як працювати вдома в умовах відключення електроенергії: лайфхаки

"Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти і більше часу або, навпаки, менше", - зазначив Олексій Кулеба, додавши, що важко передбачити умови ураження.

"Тобто є реальна загроза, що ми на термін до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємося до цього", - озвучив він один із найгірших сценаріїв енергетичної кризи.

Крім того, ракетний обстріл може призвести до пошкодження ТЕЦ, через що не буде й опалення. Однак для таких випадків у Київській області є 750 стаціонарних пунктів обігріву, які дозволять бути у теплі та безпеці. Вони обладнані генераторами, там є запаси їжі та води. У свою чергу у ДСНС також існує інфраструктура мобільних пунктів обігріву, - розповів Кулеба.

Нагадаємо, "Апостроф" писав, що робити, якщо після відключення світла зник мобільний зв'язок.