RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

З початку доби ворог ударив по десятках населених пунктів в Україні: зведення Генштабу

1 листопада ворог продовжив спроби вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. З початку доби окупанти завдали ударів по більш ніж 20 населених пунктах нашої країни.

Про це йдеться у зведенні Генштабу на вечір 1 листопада.

За інформацією військових, окупанти продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення.

Читайте: Головне – прокладки та тампони: як мобілізованих росіян готують воювати в Україні

Протягом доби ворог завдав 4 ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснив понад 27 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Зокрема, під обстрілами опинилися Микільське Запорізької області, Полтава, Краматорськ, Нікополь та Миколаїв.

У Генштабі попередили, що є загроза завдання нових ударів і застосування ударних безпілотних літальних апаратів, у тому числі і на території республіки Білорусь.

Також у Генштабі зазначають, що окупанти продовжують примусове переміщення цивільного населення на тимчасово захоплені території Херсонської області. Там відбувається залякування мешканців, окупанти поширюють інформацію про можливий підрив греблі Каховської ГЕС. Водночас російська окупаційна адміністрація Херсона переміщена до міста Скадовська.

Протягом поточної доби українська авіація завдала 22 ударів. Під поразку опинилися 19 районів зосередження озброєння, військової техніки, і навіть 3 позиції зенітних ракетних комплексів противника.

Нагадаємо, що окупанти тисячами хочуть здатися в полон ЗСУ, обриваючи телефони гарячої лінії.