RU  UA

Будуть мерзнути і відступатимуть: чого ЗСУ слід чекати від окупантів узимку

Бойові дії в Україні не закінчаться взимку і, найімовірніше, будуть не на всіх ділянках фронту. У той же час, російські окупанти мають зіткнутися з холодом та іншими проблемами.

Про це в ефірі Апостроф ТV заявив громадський активіст, військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

За його словами, у цей період дуже важливо те, як себе покаже оснащення ЗСУ, і яким буде оснащення у російських військ.

Читайте також: Заморозити Європу не вдалося: які плани у Путіна в Україні.

У росіян може бути і холод, і голод, і обмороження, що сприятиме низькому моральному духу і стане добрим фактором для настання ЗСУ.

"Чого нам чекати? Є різні прогнози. Досить обережним прогнозом є повернення Херсону до нового року. Більш оптимістичний, що це станеться в листопаді. Хоча мені самому це складно уявити, але такі оцінки чути від керівника ГУР МО. Можливо, цьому посприяє те, що Кримський міст зараз погано функціонує і росіяни не можуть через нього перевозити забезпечення для свого угрупування на Херсонщині, і вони намагаються розтягнути це сполучення через залізничну гілку під Волновахою. Зокрема через це почалися бої під Вугледаром, тому що росіяни намагаються відтіснити звідти наші сили ціною великих втрат серед своїх військових, щоб ми не просунилися далі і залізниця не опинилася під нашим повним вогневим контролем. Зараз туди HIMARS дістає, а коли ще й діставатиме ствольна артилерія і тоді їм будуть гайки, тому що тоді російське угрупування Крим-Херсон потенційно буде знесилене за кілька місяців", - заявив Карась.

За його словами, ці фактори закладають великі оптимістичні прогнози, які можуть бути взимку.

"Я не здивуюся успіхам в операції Сватове-Кремінна, хоча Сватове вже, судячи з усього, скоро скасує результати референдуму про приєднання до РФ. Але попри можливу певну паузу взимку в масових наступах, все одно ЗСУ покроково звільнятимуть наші міста у міру того, як десь російські війська будуть мерзнути, відступати, мати слабку оборону. Я не думаю, що зима стане сезоном, коли всі засядуть в окопах і чекатимуть на весну. Є ще оцінки, що колись, можливо, за півроку буде якийсь наступ на Київ, але я так розумію, що це буде якийсь "бомжовий" похід і цим наступом увінчається капітуляція Росії. Тому що вони зараз на нинішньому плацдармі не можуть нічого заподіяти, вони стягнули на Херсон все що в них було боєздатного і там нічого не можуть вдіяти. Тому про які великі наступи з боку Росії можна говорити, я не знаю. Справи у них дуже кепські і, я думаю, що за зиму вони стануть ще гіршими", – резюмував Карась.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росіяни кинули всі сили на Вугледар, від цього залежить доля Криму – Євген Карась.