RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Як повернути до життя зів'ялі кімнатні рослини: прості лайфхаки

Якщо рослина довгий час перебуває без нагляду, вона може захворіти або почати в'янути без поливу – у такому разі необхідно вжити екстрених заходів, щоб встигнути врятувати кімнатного зеленого друга.

Як це зробити, розповідає "Апостроф".

Перше, що необхідно зробити, це вийняти квітку з горщика та уважно оглянути коріння. Вони повинні бути білими і пружними - все вологе, гниле і сухе коріння необхідно обрізати. Разом з цим, потрібно прибрати і зіпсоване листя, воно коричневого кольору і може бути вологим. Ті листя, які зіпсувалися не повністю, потрібно обрізати до живої тканини. Далі рослина замочується у слабкому розчині марганцівки приблизно півгодини.

Читайте також: Будьте уважні: п'ять рослин, які небезпечно тримати вдома

Тим часом, рекомендується підготувати новий горщик або взяти старий, попередньо вимивши його з милом, якщо він підходить рослині за розміром - коріння повинні повністю заповнювати ємність. Також знадобиться дренаж у вигляді керамзиту або гравію, і ґрунт, що підходить конкретній рослині.

При пересадці рослини на дно горщика потрібно насипати дренаж, далі трохи землі, відступивши на 1,5 см від стінок і приміряти рослину. Після цього, засипати коріння, простеживши, щоб вони не загиналися вгору.

Після пересадки квітку потрібно пролити теплою водою з добривом, що містить азот, фосфор, калій та обприскати біостимулятором, що допоможе їй відновитися.

Раніше ми писали, які кімнатні рослини створюють позитивну ауру.