RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Розпалюють істерику та ворожнечу": українські медіа просять покарати російських пропагандистів

Співробітники українських медіа закликали світову спільноту притягнути до відповідальності російських пропагандистів, які несуть відповідальність за варварські злочини в Україні нарівні з їхніми безпосередніми виконавцями – російськими військовими та їх командуванням.

Текст заяви опублікував "Детектор медіа".

"У зв'язку з тривалою повномасштабною агресією країни-терориста РФ проти України ми, представники українських ЗМІ, закликаємо світову спільноту притягнути до відповідальності не лише військовослужбовців російської окупаційної армії, а й так званих "журналістів", які насправді є рупорами кремлівської пропаганди", - йдеться на початку.

Зазначається, що пропагандисти також відповідають за зло, яке Росія творить в Україні.

"Ольга Скабеєва, Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Маргарита Сімоньян - лише вершина айсберга зграї брехунів і рейдерів, які вдають журналістів. За ними стоять сотні, якщо не тисячі, працівників геббельсівської машини сучасності", - пишуть медійники.

Читайте також: "Досить терпіти, треба відповідати": реакція пропагандистів РФ на підрив Кримського мосту

Вони додали, що розпалювання міжнаціональної ворожнечі, шахрайство, брехня, дезінформація та виправдання вбивств десятків тисяч невинних людей не можуть вважатися журналістикою, а державні центри російської пропаганди ніколи не стануть ЗМІ. Кожен російський пропагандист, який зробив свій внесок у існування цієї фабрики зла, має понести відповідальність у рамках міжнародного трибуналу.

Співробітники українських ЗМІ закликали світові журналістські організації та національні медіаасоціації різних країн постійно чинити тиск на уряди держав та міжнародні інституції з метою визнання всіх представників кремлівської машини брехні винними у геноциді українського народу та злочинах проти миру та безпеки людства.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно російський пропагандист Семен Пегов отримав серйозне поранення під Донецьком.