RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

3 жовтня

2 жовтня

Всі новини

Скільки Росія випустила ракет і БПЛА по Україні: у ЗСУ озвучили цифру

У Збройних силах України повідомили, скільки ракет та безпілотників було випущено по Україні з кінця жовтня, коли Росія влаштувала чергові масовані атаки.

Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу щодо ситуації на фронті.

Читайте також: Іранські дрони Arash-2: у чому їхня слабкість і як має діяти Україна

За його словами, із 27 жовтня РФ випустила по українських інфраструктурних об’єктах 68 ракет та застосувала 30 іранських безпілотників-камікадзе типу "Shahed 136".

Зокрема, Росія 31 жовтня влаштувала масовану атаку. Лише за ранок запустила по інфраструктурі 50 ракет Х-101/Х-555. Більшість ракет українській системі протиповітряної оборони вдалося збити, однак деякі влучили у об'єкти критичної інфраструктури. Одна з російських ракет, яку збили ППО, впала на півночі Молдови.

За підрахунками, РФ витратила на цю атаку 400-600 мільйонів доларів, адже вартість ракети Х-101 становить 13 млн, а Х-555 - 7,5 млн доларів.

Як розповідав "Апостроф", внаслідок російських ударів по об'єктах енергетики в низці українських областей виникли проблеми з енергопостачанням.