RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українців попросили рідше використовувати мобільний інтернет: у чому причина

Українців закликають менше користуватися мобільним інтернетом під час відключення електроенергії, аби знизити навантаження на мережі в критичні моменти.

Про це мобільні оператори розповіли в коментарі РБК-Україна.

Унаслідок відключення електроенергії відбуваються тимчасові зупинки передачі сигналу і зникає мобільний інтернет та зв'язок. Якщо ж українці масово ввімкнуть мобільний інтернет, то обладнання операторів буде перевантажене.

Читайте також: На випадок вимкнення світла: в Україні запустять публічний автономний інтернет

"Також радимо за можливості зменшити споживання мобільного інтернету під час відсутності електроенергії, щоб зменшити навантаження на обладнання, а відповідно, й енергоспоживання. Тоді обладнання зможе працювати довше, а люди зможуть в критичних ситуаціях скористатись зв’язком", - наголосили в Lifecell.

У випадках, коли у вашого мобільного оператора зник зв'язок, можна скористатися національним роумінгом і обрати інші доступні мережі, адже в тому чи іншому населеному пункті в якогось оператора може бути стабільніша ситуація.

Крім того, варто звернути увагу на послуги SMS та месенджерів, які дають можливість залишатися на зв'язку й водночас не беруть так багато ресурсів мережі, як це робить мобільний інтернет.

"Закликаємо клієнтів за можливості більш економно користуватись мобільним інтернетом, вимикати автозавантаження медіа в месенджерах, встановлювати низьку якість перегляду відео та інше. Зі свого боку ми вживаємо всіх заходів і використовуємо всі доступні технічні ресурси, аби забезпечити стабільну роботу інфраструктури", - пояснила керівниця пресслужби Vodafone Вікторія Рубан.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як відновити мобільний зв'язок, якщо зник сигнал оператора.