RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Небезпечна для дому та життя: корисні поради щодо боротьби з пліснявою

Цвіль - не найпрекрасніший сусід, який не тільки псує інтер'єр, але й сильно шкодить здоров'ю мешканців будинку.

"Апостроф" розповідає про те, як боротися із цим ворогом.

Читайте також: Як вивести запах цвілі в пральній машині і де "ховається" грибок: корисні поради

Плісневі гриби або цвіль - підступний побутовий шкідник, який може серйозно зіпсувати життя. Зараження відбувається за наявності сприятливих умов, як-от підвищена вологість, конденсат і неякісна вентиляція. Саме тому найчастіше жертвами грибкового ураження стають ванні та душові кімнати підвальні та горищні приміщення, а також кухня.

Але ця проблема має рішення! Є три засоби, які допоможуть урятувати житло від непроханого співмешканця.

Перекис водню

Потрібно мати 3% розчин, який наносять на тканину або ватний диск, а далі - протирають необхідну ділянку. Розчин потрібно нанести на десять хвилин, а потім - зачистити звичайною водою і витерти насухо.

Ефірні масла

Масло чайного дерева, розмарину, лаванди є натуральними фунгіцидами, здатними знищити грибкові спори. Їх можна використовувати ще до того, як пліснява почне вражати житло. Потрібно змішати чайну ложку ефірної олії з 200 мл звичайної води. Далі закрийте рідину в ємності і добре збовтайте, розпорошіть на поверхню з пліснявою. Залиште масло на годину, а потім протріть сухою тканиною або ганчіркою з мікрофібри.

Білий оцет

Це найефективніший метод, який здатний подолати навіть чорну плісняву. Проти патогенів білий оцет використовують нерозбавленим. Його потрібно нанести на поверхню з пліснявою, залишити на годину, а потім промити ділянку водою і витерти.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про простий народний засіб, який впорається з грибком на стінах не гірше за хлорку.