Лайм

Простий народний засіб, який впорається з грибком на стінах не гірше за хлорку

Пліснява - поширена проблема у житлових приміщеннях

Чорна пліснява не лише псує зовнішній вигляд приміщення, але й погіршує здоров'я. У людини можуть виникнути проблеми з диханням, включаючи астму, алергічні реакції, також грибок на стінах може стати причиною пневмонії. Найчастіше пліснява з'являється у ванній кімнаті та на стелі, і визначити її можна не лише за неприємним виглядом, але й за специфічним запахом вогкості.

Фото: Getty Images

Найефективніші та найдоступніші способи позбавитися грибка на стінах - мильний розчин та білий оцет.

Перед тим, як розпочати обробку ділянок із пліснявою, потрібно визначити розмір і характер проблеми. Якщо площа невелика, а пліснява поверхнева або розташована на гладких матеріалах, тоді можна обробити забруднену зону мильним розчином – грибок змиється.

Фото: Getty Images

Щоб прибрати плісняву на пористих поверхнях знадобиться серйозніша зброя - оцет. Він проникне всередину і вб'є грибок в корені, запобігаючи його повторній появі.

Цей скромний популярний домашній засіб може вбити понад 80 відсотків видів плісняви, включаючи небезпечну чорну плісняву. Оцет справлятися з грибком на стінах навіть краще відбілювача, який прибирає проблему тільки на поверхні, а іноді навіть може погіршити ситуацію.

Білий оцет найчастіше зустрічається з 5% кислотністю і найкраще працює у нерозбавленому вигляді. Однак уникайте використання оцту на алюмінієвих та чавунних поверхнях, вощеному дереві та натуральному камені, оскільки він може пошкодити матеріал.

Під час роботи з оцтом не забувайте про запобіжні заходи. Кислота може викликати подразнення шкіри рук, тому завжди вдягайте гумові рукавички. Щоб уникнути попадання в очі та ніс – використовуйте захисні окуляри та медичну маску.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару