В умовах повсякчасної відсутності електроенергії гостро постає питання приготування їжі, оскільки не кожна людина полюбляє смакувати винятково консервами чи бутербродами.
Кухар і фуд-блогер Едуард Насиров поділився з НВ порадами, як готувати їжу з мінімальним використанням електрики.
Гречка й вівсянка
Для приготування гречки достатньо залити її холодною водою на ніч у пропорції 1:2,5, і вже вранці ви зможете поснідати нею - залишиться лише підігріти чи обсмажити, наприклад, із цибулею, часником і соєвим соусом.
Читайте також: Як і чим заряджати мобільні телефони, якщо немає світла: названі джерела
Також на ніч можна залити вівсянку молоком, соком чи водою, а потім додати до неї горішки, фрукти чи сухофрукти.
Кус-кус і рисово-бобова локшина
Щоб приготувати ці гарніри знадобиться лише окріп. Локшину також можна використати для супу чи стір-фраю.
Картопля
Найпростіша, але від цього не менш смачна страва, картопля в мундирах здатна стати мастхевом на період постійних відключень електроенергії, адже вона чудово зберігається протягом кілької днів і підходить для подальшого приготування складніших страв: фрітати, пюре, ньоки тощо.
Хліб
Хліб - усьому голова. Якщо у вас немає хліба, а купити його з якихось причин неможливо, то варто приготувати прості коржики з таких інгредієнтів:
- 200 г борошна
- 100 мл гарячої води
- 1 ст.л. олії
- сіль
Рецепт: залити борошно водою, додати сіль й олію, замісити еластичне тісто, розкачати його в тонкий коржик, обсмажити з обох боків на сухій сковорідці.
Також кухар Насиров радить завжди мати стратегічний запас курячих яєць.
Раніше "Апостроф" повідомляв, що має входити до базового аварійного набору в кожному будинку.