Кажуть, якщо ви не любите деруни, то настав час піти до кардіолога та перевірити, чи є у вас серце. А якщо серйозно, то великий хрумкий дерун - то просто ідеальний спосіб почати ранок.
"Апостроф" ділиться порадами, як зробити цю просту страву справжнім шедевром.
Читайте також: Як приготувати смачні драники з кабачка та картоплі: простий рецепт
Для того, щоб приготувати великий дерун, потрібно взяти:
- картоплю – 2 шт;
- половину цибулини;
- ½ столової ложки борошна;
- улюблені спеції;
- зелень до смаку.
Як приготувати ідеальний дерун.
1. Картоплю потрібно нарізати довгою соломкою, а цибулю – тоненькою. Додайте всі улюблені спеції та ароматну зелень.
2. Додайте борошно. На добре розігріту сковороду налийте трохи олії, викладайте картопляну суміш. Розрівняйте та смажте на середньому вогні з кожного боку по пару хвилин до рум'яності.
Смажте під кришкою близько п'яти хвилин. Зменшуйте вогонь і ще по три хвилини з кожного боку досмажуйте.
3. Після цього хрусткий дерун прикрасьте зеленню, додайте сметану або солоні огірки з помідорами і подавайте на стіл.
Картоплю для дерунів потрібно брати жовту, тому що вона добре розварюється.
Раніше ми також розповідали про те, як приготувати класичні драники із сиром та зеленню на сніданок. Ось простий рецепт, перед яким не встояти.