Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити ваше меню на вихідних, або очікуєте друзів у гості, можна спробувати приготувати щось нове. Наприклад, грибні котлети або картопляні оладки. theLime ділиться з вами рецептом приготування апетитних дерунів з сиром і зеленню.
Картопляні оладки ще називають "дерунами", і вони є невід'ємним атрибутом української та білоруської кухні.
Слід зазначити, що для дерунів слід брати крохмалисті сорти картоплі - як правило, вони мають світло-коричневу шкірку.
Інгредієнти: картопля (4 шт.), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), сир (50 г), зелень (2-4 гілочки), молоко 3,2% (100 мл), рослинна олія для смаження, сіль.
Приготування:
Беремо картоплю, миєму її під проточною водою і чистимо. Лук також миєму і чистимо. Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, потім дрібно рубаємо.
Твердий сир тремо на крупній терці. Картоплю тремо на дрібній терці. Щоб вона не почорніла, інакше деруни будуть менш повітряними, натираємо також цибулю і відразу змішуємо картоплю з цибулею.
Ще один спосіб, щоб не допустити потемніння картоплі - додати до неї сметану або молоко. Таким чином, якщо ви не хочете робити деруни з цибулею, залийте натерту картоплю молоком і накрийте харчовою плівкою.
У мисці змішуємо яйце, зелень і тертий сир. Картоплю трохи віджимаємо, щоб стекла зайва рідина. Змішуємо із зеленню, сиром і яйцем.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї ложкою отриманої маса, формуючи акуратні коржі. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайвий жир. Подаємо деруни зі сметанним соусом.
- Раніше ми розповіли про 5 оригінальних десертів із соцмережі TikTok, які легко повторити вдома.
- Читайте також на theLime, як приготувати крутий сніданок з Instagram.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.