RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Стосуватиметься не всіх: в Україні можуть змінити механізм нарахування пенсій

В Україні може змінитися механізм нарахування військових пенсій. Для деяких категорій військових, які вийшли на пенсію до 2014 року, алгоритм призначення пенсійних виплат може бути переглянутий.

Про це перший заступник міністерства соціальної політики України Дар'я Марчак розповіла в інтерв'ю Соціальній інформаційній платформі social.com.ua.

Вона пояснила, що найближчим часом планується забезпечити військових гідним пакетом соціального захисту. Це спричинить і перегляд механізму призначення військових пенсій. Нині він дуже складний і має свої нюанси.

"Для мене такою моральною частиною цієї складової є те, що згідно із законодавством, при підвищенні виплат військовим, які захищають нас на фронті тут і зараз, також підвищуються виплати і дуже великій когорті військових пенсіонерів, які отримали призначення пенсій раніше 2014 року. І тут постає питання: чи маємо ми мати єдиний підхід, загальний, для підвищення пенсій для всіх військових пенсіонерів?", – зазначила Марчак.

Читайте також: З грудня пенсія деяких українців збільшиться до 4395 гривень

За словами чиновниці, у Мінсоцполітики працюють над зміною механізму призначення військових пенсій спільно з профільним парламентським комітетом та Міністерством ветеранів. Картина, якою має бути підтримка українських воїнів, має вимальовуватись найближчим часом.

Як розповідав "Апостроф", українські військові мають право достроково вийти на пенсію, а військові пенсіонери продовжують отримувати пенсійні виплати навіть у разі мобілізації на службу під час війни.