RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Відстрочка від мобілізації: в Україні готують глобальні зміни до закону

Народні депутати збираються внести зміни до законодавства про мобілізацію у воєнний час, намагаючись зберегти науково-технічний потенціал країни.

Про це пише РБК-Україна.

У Верховній Раді зареєстровано Проект Закону про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", в якому пропонують звільняти від військової служби студентів та інших.

Загалом, як зазначається у проекті Закону, від військової служби пропонується звільняти здобувачів професійної освіти та професійної вищої освіти, студентів вищих навчальних закладів, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів.

Читайте також: Мобілізація студентів в Україні: що є правдою, а що – фейк

"Законопроект покликаний усунути дискримінацію вищезгаданої категорії громадян у нормативних актах", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Це, на думку парламентаріїв, також допоможе забезпечити права осіб, які вже були мобілізовані з огляду на незнання своїх прав.

"Прийняття законопроекту дозволить усунути існуючі проблеми у законодавстві та сприятиме збереженню науково-технічного потенціалу держави та кадрової бази фахівців", - наголошується в документі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з 14 вересня найвище військове керівництво України скасувало можливість перетину українського кордону студентами іноземних ВНЗ через масові підробки документів. У той же час існує низка винятків.