RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Втрата роботи під час війни: хто має право оформити субсидію

Українці, які втратили роботу під час воєнного стану, можуть розраховувати на субсидію для оплати житлово-комунальних послуг.

Про це повідомили в Мінсоцполітики, передає "Україна комунальна".

Субсидію можуть отримати люди, які або втратили роботу, або їх звільнили внаслідок повномасштабного вторгнення країни-терористки РФ в Україну.

Читайте також: Субсидії в Україні платять по-новому: які документи треба приготувати

За житловою субсидією дозволено звертатися будь-коли, якщо людина не здатна самостійно оплатити житлово-комунальні послуги.

Важливо зауважити, що в розрахунок субсидії з початку опалювального сезону, тобто жовтня, враховують дохід осіб за І-ІІ квартали, і одна з умов призначення - наявність доходів не менших за мінімальну зарплату, ще одна умова - сплата ЄСВ.

"Водночас у випадку відсутності доходу та сплати ЄСВ житлова субсидія може призначатися, якщо особи протягом періоду, за який враховуються доходи, не менше місяця були зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні", - зазначили у виданні.

Якщо ж людина втратила роботу в період війни й зареєструвалася в Державній службі зайнятості як безробітна (і їй призначили відповідну допомогу), то під час розрахунку житлової субсидії до доходу враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю замість суми отриманої заробітної плати за попереднім місцем роботи, оскільки чим нижчі доходи, тим більші розміри виплати.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яких українців можуть позбавити субсидії.