RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Субсидії в Україні платять по-новому: які документи треба приготувати

Для оформлення житлової субсидії у новому опалювальному сезоні громадянам потрібно подати лише заяву та декларацію про доходи.

Про це в ефірі UA:Суспільне розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Крім того, за його словами, якщо людина звертається за субсидією, яку хоче отримувати на новому місці проживання, їй знадобиться договір оренди житла чи довідка ВПО.

Читайте також: Субсидії в Україні під час війни: як отримати та хто залишиться без допомоги

З огляду на зростання безробіття в Мінсоцполітики розглядається варіант, при якому враховуватимуться доходи не за попередні 6 місяців (коли людина, швидше за все, працювала і отримувала дохід), а поточне матеріальне становище, якщо людина стоїть на обліку у центрі зайнятості та активно шукає роботу.

Як наголосив Музиченко, дедлайнів та будь-яких обмежень за часом немає.

Щодо домогосподарства, які раніше отримували субсидії, рішення по ним ухвалюються автоматично. А якщо люди хочуть оформити субсидію з нуля, вони можуть звернутися за її оформленням у будь-який момент.

"Щоправда, один нюанс все ж таки є", - попередив посадовець. Справа в тому, якщо це зробити не пізніше двох місяців з початку опалювального сезону, то субсидія призначать з початку опалювального періоду. Якщо ж заява надійде більш як за два місяці, тоді субсидія буде призначена з того місяця, в якому людина за нею звернулася, - розповів він.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні змінилися правила нарахування субсидій та пільг громадянам – тепер цим займатимуться не органи соціального захисту, а Пенсійний фонд.