RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Деяких українців підвищення пенсії "обійшло стороною": у чому причина

В Україні жовтневий перерахунок пенсій торкнувся не всіх українців, які розраховували на підвищені виплати.

Про це повідомляє видання Social.com.ua.

Читайте також: Стосується тих, хто отримує менше 3 тисяч: українцям готують приємний сюрприз із пенсіями

У Пенсійному фонді назвали середній розмір пенсії після підвищення - 4539 гривень. Однак, у багатьох рівень пенсій залишився колишнім. Зокрема, видання наводить приклад однієї з пенсіонерок Києва, яка надалі отримує 2,1 тис. грн. Їй виплачують мінімальну пенсійну виплату, а розмір цієї суми у жовтні не переглядали.

Ще один приклад навели мешканки Дніпра, яка не отримала більші виплати. Через те, що для жовтневого перерахунку потрібно мати не тільки достатній стаж, а й досягнути певного віку. Вона хоч і має більше 30 років стажу, однак через, то що вийшла на пенсію на початку 2022 року - їй лише 60 років. Перерахунок стосувався людей віком від 65+.

У жовтні також не переглядався розмір пенсії за інвалідністю І групи. Він залишився без змін на рівні 2,3 тис. грн, який було встановлено у березні.

Ще одна причина, чому людям не підняли пенсії, які нібито відповідають критеріям за віком у 65 років та стажем у 35 років - є те, що вони можуть при цьому працювати. Так сталося із жителькою Херсону, про подібний випадок якої написало видання.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", у учасників бойових дій в Україні пенсія не може бути нижчою за 4256 гривень.