Аби їжа в холодильнику якнайдовше зберігалася свіжою, потрібно знати про особливості продуктового сусідства.
Про те, як правильно розміщувати продукти в холодильнику, розповідає "Апостроф".
Найголовніше правило - не зберігати м'ясо та рибу поряд ні в холодильнику, ні в морозильній камері, оскільки рибний запах швидко вбереться у м'ясо й зіпсує його смакові властивості.
Читайте також: Як розігріти їжу, якщо вдома немає світла: корисні лайфхаки
Крім того, окремо варто тримати овочі й молочні продукти. Причина цьому проста: молочні продукти виділяють газ, який прискорює гниття овочів. Тому рекомендовано зберігати овочі у спеціальному відсіці для них, а кисломолочку десь подалі у закритій тарі.
Щодо фруктів, то найгіршими сусідами в холодильнику можуть стати апельсини і яблука, які тільки прискорюватимуть псування одне одного. Проте є рішення: апельсини без шкоди для них можна покласти в кухонний кошик, а яблука залишити в холодьнику.
Раніше "Апостроф" опублікував 12 порад кулінарної блогерки про те, як харчуватися смачно, але бюджетно.