RU  UA

Чи зможуть іранські балістичні ракети перевернути хід війни в Україні: думка експерта

Іранські балістичні ракети, про поставки яких домовилася Росія, не зможуть кардинальним чином вплинути на хід війни. Вони лише подовжать смерть російського імперіалізму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик, полковник Петр Черник.

Читайте також: Тільки ховатись: спікер ЗСУ розповів, чим небезпечні іранські ракети для України

Так він прокоментував те, що Іран може передати РФ свої балістичні ракети, які можуть стати проблемою для української протиповітряної оборони.

На думку експерта, їх не зможуть поставити у такій кількості, яка була б здатна змінити ситуацію на полі бою.

"Дійсно, балістичні ракети знищувати доволі важко. Чи треба серйозно ставитися до цієї зброї? Так, треба. Але акцентую увагу, що Іран не дасть Росії стільки ракет, щоб змінити хід війни. Йдеться про кілька сотень ракет. По нас вже випустили багато ракет, і що? Хід війни вони взагалі не змінили, а також не змогли зламати бойовий дух українців. Іранські ракети не вплинуть на ситуацію, тільки подовжать смерть російського імперіалізму", - наголосив він.

Аналітик переконаний, що факт самого звернення Росії за допомогою до терористичного Ірану - говорить про її слабкість. Росіяни усвідомлюють, що потрапили в пастку, з якої не можуть вийти.

Він вважає, що існуюча система ППО України все ж зможе протидіяти балістичним ракетам, адже з кожним днем якість її роботи зростає.

"У нас вже є неймовірний німецький комплекс IRIS-T SLM. Обладнання настільки інноваційне, що німці навіть не встигли розгорнути його на своїй території. Але нещодавно передали його для наших потреб. Це демонструє, наскільки серйозно Захід ставиться до підтримки України", - додав Петр Черник.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Росіяни потрапили до пастки, з якої їм не вибратися - військовий аналітик