RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Тільки ховатися: спікер ЗСУ розповів, чим небезпечні іранські ракети для України

Українська протиповітряна оборона буде не здатна протидіяти балістичним ракетам Fateh-110 та Zolfaghar SRBM, про поставки яких Росія домовилася з Іраном.

Про це "Апострофу" розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: Фабрика дронів: чим Іран ще може "здивувати" Україну

За його словами, балістичні ракети є небезпечною зброєю, тому що українське ППО не зможе їх збивати. Українцям нічого іншого не залишиться, як тільки ховатися.

"Які методи протидії? Ховатися. Якщо є інформація, що така ракета летить, треба вийти з під того удару. Балістика є балістика. Як можна збити те, що вже падає. Летить вона з космосу на швидкості 4 тисячі кілометрів на годину. Ну чим збити її? Фактично нічим, особливо у наших реаліях. Вона злітає в стратосферу, там відділяється бойова частина 500 кілограмів, і летить на величезній швидкості вниз", - наголосив він.

Іранські ракети небезпечні ще й тим, що наразі невідомо, чи є вони ефективними та високоточними, адже були зібрані в умовах санкцій, застосованих проти Ірану.

"Але яка якість іранських ракет, як вони спроможні влучати в цілі, наскільки ефективні та точні, поки незрозуміло. Вони ж зібрані в умовах санкцій. Але! Наше військове керівництво знає певні методі протидії таким ракетам. Адже і заходів безпеки в Росії при зберіганні снарядів не дотримуються, і "бавовну" ніхто не відміняв на території їхньої держави", - зауважив Юрій Ігнат.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Балістичні ракети ми не зіб'ємо, але "бавовну" на росії ніхто не скасовував - Юрій Ігнат