RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Сім способів швидко зігрітися взимку, які ви могли не знати

Українцям озвучили 7 лайфхаків, які не тільки дозволять швидше адаптуватися до холодів, але й не замерзнути взимку.

Добірку корисних порад публікує "Апостроф".

Щовечора українцям рекомендують влаштовувати контрастні ванночки для рук і ніг, які допоможуть поліпшити кровообіг. Для цього лайфхаку необхідно в одну чашку налити гарячу воду (38-40° С), в іншу – холодну. В ємності опускати руки треба поперемінно, а саму процедуру треба розпочати та закінчити гарячою водою.

Читайте також: Як зігрітися в квартирі без опалення: 6 порад досвідченого туриста

Другий лайфхак - комплекс вправ спеціально для рук і ніг, які допомогають розігрівати кінцівки. Дуже добре допомагають класичні вправи типу "млин" або "велосипед".

Третій лайфхак - чорний шоколад. Як тільки починаєте мерзнути - з'їжте кілька шматочків. Чорний шоколад допомагає підтримати температуру тіла на належному рівні.

Четвертий лайфхак - правильно підібрані одяг та взуття. Щоб руки залишалися в теплі - треба користуватися рукавицям. Українцям також рекомендують забути про стягуючі колготки, тугі ремені, тісні джинси, які лише порушують кровообіг.

П’ятий лайфхак - обмеження в їжі до весни. Основним джерелом енергії є прості вуглеводи, які швидко засвоюються, але і додають зайві кілограми. Взимку треба перейти на крупи, макарони з борошна грубого помелу, картоплю, однако експерти також не радять повністю виводити з раціону жири.

Шостий лайфхак - підтримувати рівень заліза в організмі. Для цього в раціон необхідно ввести чорну смородину, гречку, печінку й яблука.

Сьомий лайфхак - більше корисної солі. Взимку вам не обійтися без вівсянки, квасолі, моркви, цибулі та горіхів. В щоденний раціон для підвищенню тонусу судин можна додати молоко та чай.

Раніше ми публікували 7 порад, які допоможуть зберегти ноги у теплі.