RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Фронт стане іншим: як зміниться війна з настанням зими

Британська розвідка дала прогноз, як настання зими позначиться на ході війни в Україні. Холода та скорочення світлового дня вплине і на російську, і на українську армію.

Про це йдеться у огляді Міноборони Великої Британії про війну в Україні за 14 листопада.

"Будь-які рішення Генштабу РФ частково будуть зумовлені настанням зими. Світловий день скорочується до менш ніж 9 годин на добу, порівняно з 15-16 у розпал літа. Це означає менше наступальних операцій і більше статичного оборонного фронту", - йдеться в повідомленні.

У Британській розвідці наголосили, що у цьому питанні велике значення матиме доступність приладів нічного бачення.

Читайте також: Кремлю потрібна хоч якась "перемога": експерт розповів, де очікувати можливого штурму росіян

Великим викликом буде і холод: якщо військові будуть погано одягнені та не матимуть доступу до адаптованих до зими умов проживання, у них почнуться проблеми зі здоров'ям. Крім того, холод майже вдвічі скорочує "золоту годину" для виживання тяжко поранених. Морози, дощі та сніг також вимагають особливого догляду за озброєнням.

Як розповідав "Апостроф", аналітики Інституту вивчення війни вважають, що зимові холоди та сніг можуть завдати відчутної шкоди погано екіпірованим російським військам в Україні, водночас ЗСУ, які мають гарне забезпечення, не зупинять свій контрнаступ на Херсонському напрямку.