RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як зміниться хід контрнаступу ЗСУ взимку: аналітики дали прогноз прогнозу

Зимові холоди та сніг можуть завдати відчутної шкоди погано екіпірованим російським військам в Україні, водночас ЗСУ, які мають гарне забезпечення, не зупинять свій контрнаступ на Херсонському напрямку.

Такі висновки роблять аналітики Інституту вивчення війни.

Експерти ISW пишуть, що українські сили зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості, щоб рухатися легше і швидше, ніж під час осіннього бездоріжжя.

Читайте також: ЗСУ звільнили 41 населений пункт на Херсонському напрямку з 1 жовтня: Залужний про успіхи ЗСУ

Якщо ж бої припиняться взимку, це буде пов'язано з логістичними проблемами та кульмінацією кількох кампаній з обох боків. "Російські кампанії із захоплення 5 областей завершилися кілька місяців тому і війська РФ тримають оборону на більшій частині лінії фронту", - зазначають зарубіжні аналітики.

Україна, яка володіє ініціативою у Херсоні, перебуває у процесі забезпечення великої перемоги на цьому напрямі та припинення вогню дасть Москві час, щоб відновити сили.

Підтверджується, що за останню добу українські війська досягли успіхів на північному заході, заході та північному сході від Херсона та в деяких районах просунулися до 7 км.

Поки що росіяни відходять організовано, і українські війська досягають успіхів без масштабних атак як під час контрнаступу на Харківському напрямку.

Тривалі та точні удари ЗСУ зруйнували російські лінії постачання на правому березі Дніпра, що дозволить звільнити Херсонську область до річки вже найближчими днями чи тижнями.

Виведення російських військ займе певний час, і бої продовжуватимуться по всій області, оскільки ЗСУ, просуваючись уперед, наштовхуються на заздалегідь підготовлені лінії оборони біля Херсона, - зазначають оглядачі Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, що Росія після того, як оголосила про "відхід" з правобережжя Херсонської області, вивела в Чорне море два ракетоносці з 16 крилатими ракетами "Калібр".