RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Жодної незалежності немає: як зустріч з Новинським показала зв'язок УПЦМП з Москвою

Після повномасштабного російського вторгнення УПЦ заявила про зміни до власного статуту, згідно яких вона відрікалася від Москви та ставала самостійною і незалежною. Проте за вісім місяців війни цього не відбулося - окрім цього, сталася подія, яка це доводить.

Про це повідомляє "Главком".

Мова йде про зустріч на початку листопада за круглим столом бізнесмена та екснардепа Вадима Новинського з предстоятелем Української православної церкви московського патріархату митрополитом Онуфрієм.

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі заспівали пісню на славу Росії: священик показав відео

Стало відомо, що зустріч відбулася у Німеччині, а за офіційною версією обговорювали питання гуманітарної допомоги для української громади церкви у цій країні.

Проте цікавою є не лише сама зустріч голови УМПЦ із проросійським політиком, а і хронологія висвітлення подій.

Так, першим про зустріч написав Новинський, за ним митрополит Антоній (Паканич), за яким інформацію розповсюдили церковні ЗМІ, близькі до Московського патріархату. Після цього, новина набула масштабного обговорення у релігійних колах, мовляв, дивіться: попри заяви про "повну незалежність", яку начебто було схвалено на Соборі УМПЦ наприкінці травня, у нас все по-старому, "смотрящий" за церквою той же, зв’язок не втрачено.

Раніше ми писали, що у Службі безпеки України відповіли на прославляння Росії у Києво-Печерській Лаврі 12 листопада - керівник СБУ Василь Малюк наголосив, що відповідний інцидент не залишиться без відповідної реакції.