RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києво-Печерській Лаврі заспівали пісню на славу Росії: священик показав відео

В Україні триває 263 день війни, тим часом у Києво-Печерській Лаврі співають гімни, що прославляють Росію - втім, дехто вважає, що це фейк, а звук накладено на відео з церковної служби.

Про це повідомив священник ПЦУ Михайло Омелян на Facebook-сторінці.

"На території Києво-Печерської Лаври у 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за Росію. Який жах! Мене також дивують люди, які проходять мимо, чують це все, і – мовчать. Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, в Маріуполі, на Харківщині та на інших тимчасово окупованих територіях??", - написав він.

Читайте також: Закликав народжувати "гарматне м'ясо": ЗСУ ліквідували скандального попа РПЦ

Священник підкреслив, що українські бійці віддають свої життя захищаючи державу і народ, а в УПЦ, яка не позиціонує себе МП, тим часом співають гімни про "матушку-Русь".

Так, на ролику можна побачити, як люди прийшли на недільну службу до Києво-Печерської Лаври, вони спокійнісінько ходять у той час, як фоном лунає пісня зі словами: "Богородице, Богородице, Живоносный источник чудес. Вся Святая Русь Тебе молится: и долины и горы и лес. По Московии, Белоруссии, и по Киевской стороне, По Уралу, Сибири и Брянщине освящаются храмы Тебе.".

Саме через це коментатори припускають, що наразі в Україні такого бути не може, а представлене відео – фейк.

"Чому не показали, церковний хор., це ж вони співають..вони знаходяться в Лаврі, а так можна показати що завгодно....", - задається питанням одна із користувачок мережі. Інша припустила, що співати можуть не церковнослужителі, а група людей, які навмисно прийшли до церкви заради провокації: "Заспокойтеся. Який це хор лаври?! Це група якихось людей, жінок, які зайшли до лаври і почали співати. Цікаво, як камера там опинилася і потрібний час і у потрібному місці. Явно, для провокації".

У той же час дехто вважає, що священник своїм дописом вносить "яблуко розбрату" серед українців і подібні питання зараз не на часі, а інші коментатори просять СБУ прокоментувати ситуацію.

Раніше ми публікували свіжі дані про втрати армії РФ в Україні.