RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Тиждень без світла: у ДТЕК попередили мешканців Одещини

Унаслідок терористичних ракетних обстрілів Одещини російськими окупантами 70% клієнтів ДТЕК регіону залишається без електроенергії.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук з посиланням на гендиректора ДТЕК Одеські електромережі Дмитра Григор'єва.

Зараз ситуація з енергосистемою в Україні критична, зокрема й в Одеській області, де лише 30% клієнтів ДТЕК мають електроенергію. Це пов'язано з тим, що деякі вулиці й будинки під'єднані до електромереж разом із критично важливими об'єктами.

Читайте також: Росія націлилася на газову інфраструктуру України: Нафтогаз підтвердив масовану атаку

"Ті 30%, які мають напругу, відносяться до клієнтів, які лишаються зі світлом, на лініях яких є важливі об'єкти. Не тільки лікарні, а й деякі насосні водоканалів, потужності теплогенеруючих компаній, об'єкти, які живлять тих хлопців, які дивляться на наше небо", - зауважив Григор'єв.

ДТЕК робить усе, аби споживачі могли орієнтуватися на графік віялових відключень, однак через серйозність руйнувань інфраструктури ремонтрі роботи можуть тривати щонайменше тиждень.

"Ті будинки та вулиці, на електромережах яких немає критично важливих об’єктів, не отримають електрики до стабілізації ситуації. На це може піти ще тиждень. Ситуація з енергетичними системами в країні - критична. І доки вона не стабілізується - споживачі не отримують електрики", - пояснив гендиректор.

До кінця цього тижня ДТЕК підрахує дефіцит потужностей в енергосистемі, але зараз відомо, що він значний і ще не збалансований.

Мешканцям Одеської області радять зробити запас води, за можливості зарядити смартфони й павербанки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як обрати пристрої для заряду гаджетів і не переплатити.