RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Переговори з Путіним не завершать війну: аналітики назвали мету диктатора

Основним бажанням Путіна є захоплення українських територій і жодні переговори не зможуть стати завершенням війни – єдиним виходом є позбавлення "путінізму" країни-агресорки.

Про це заявили аналітики проєкту Інституту вивчення війни.

Зазначається, що переговори можуть лише призупинити війну, але не вирішать питання кардинально, адже після восьми років війни на Донбасі Путін наважився на повторне уже повномасштабне вторгнення і не захоче відступати.

Читайте також: Як зміниться перебіг війни в Україні взимку: прогноз Пентагону

"Він не заспокоїться, поки не завоює Київ. Конфлікт нерозв'язний, поки в Кремлі править путінізм. Переговори не змінять цю реальність. Вони можуть тільки створити умови, за яких Путін або путінський наступник обмірковуватимуть відновлення наступу на незалежність України", – йдеться у повідомленні.

За словами експертів, на момент повномасштабного російського вторгнення у лютому, в РФ уже були Крим та частина Луганської і Донецької областей. Було зрозуміло, що ці території ніхто відбирати не буде, проте цього Путіну було недостатньо і він наважився на наступ.

"Пропозиція йому повернутися до ситуації, настільки незадовільної для нього, що він почав масове вторгнення, щоб змінитись, не рятує обличчя", – пояснили експерти.

Вони вважають, що російських агресор ніколи не визнає перед народом, що ціною 100 тисяч убитих солдат, результат залишився таким же. У той же час, йому завжди буде мало і навіть десятки тисяч квадратних кілометрів української землі не схилять Путіна до миру – той хоче захопити більше.

В ISW вказали ще на одну принципову деталь – з 2014 до 2022 року, незважаючи на гучні заяви, припинення вогню на Донбасі не було ніколи і атаки РФ тривали.

Також аналітики акцентували увагу на тому, що попри звільнення більшої частини територій, окупованих з лютого, українська позиція все ще недостатньо сильна, щоб диктувати умови на переговорах.

"Прихильники переговорів повинні чітко розуміти ще один ключовий момент – переговори на даному етапі конфлікту не призведуть до додаткових територіальних поступок Росії. Путін ніколи не погодиться на добровільний відхід із земель, які, як він стверджував, тепер є "частиною Росії ", – наголосили у звіті.

На думку експертів, аби Україні перемогти у війні, Захід має допомогти у звільненні стратегічно важливих для її безпеки та економічного благополуччя територій, а потім наростити українську армію та економіку до рівня, який стримає майбутні російські вторгнення.

"Москва продовжуватиме використовувати засоби, крім вторгнення, для підриву прозахідних українських урядів та примусу українців відмовитися від своєї незалежності. Успіх для України та Заходу полягає в тому, щоб перетворити цю гарячу війну на холодну на умовах, які зроблять Україну достатньо сильною, щоб вижити і зрештою перемогти в ній", – підсумували у звіті.

Раніше ми публікували прогноз генерала США, який він дав щодо війни в Україні.