RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як позбутися смороду з кухонної раковини: п'ять способів, які точно допоможуть

Щоб прочистити трубу в раковині на кухні від залишків їжі, варто спробувати один з цих способів: за допомогою мильного розчину води, харчової соди й оцту, шкірки цитрусових, або кисневого відбілювача.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Як легко і швидко почистити мікрохвильову піч і позбутися запаху

Мильний розчин

Найпростіший спосіб – замочити раковину в мильному розчині води. Для цього потрібно вставити пробку раковини в злив і наповнити наполовину гарячою водою, додавши одну чайну ложку засобу для миття посуду. Залишити це на 10 хвилин, а потім зняти пробку і за наявності увімкнути пристрій для утилізації сміття в раковині.

Металевий фланець раковини також слід очистити за допомогою щітки, змоченої у воді з рідиною для миття посуду. Її потрібно засунути в слив раковини та вичистити верхню частину фланця. Відкрити кран з холодною водою на 30 секунд і змити залишки бруду з фланця. Також ефективно скористатися вантузом.

Харчова сода та білий оцет

Також допоможе очистити злив раковини та коліно під нею харчова сода з оцтом. Для цього необхідно змішати одну чашку соди з чашкою оцту і вилити суміш у злив раковини, дати відстоятися 5-10 хвилин, а тим часом закип'ятити чайник. Далі потрібно повільно вилити гарячу воду з чайника в злив раковини, включити холодну воду на хвилину та змити залишки харчової соди.

Шкірка лимона чи апельсина

Лимонна кислота в шкірці цитрусових допоможе розчинити залишки їжі на стінках сміття та зливі, а також додасть приємного запаху. Для цього потрібно кинути три-п'ять шматочків шкірки цитрусових у злив раковини і запустити за наявності утилізацію сміття на 30 секунд для подрібнення шкірки, отримання кислоти та дезодорування раковини.

Кисневий відбілювач

Він глибоко очищає сміття з основної дренажної труби, що підключається до каналізації. Для цього необхідно розкрутити коліноподібну пастку під раковиною, відкрити кран гарячої води, поки рівень води не підніметься до верхньої частини отвору, після чого налити чверть склянки кисневого відбілювача.

Профілактика

Щоб згодом не виникало неприємного запаху з раковини на кухні, потрібно постійно пропускати холодну воду в злив раковини протягом як мінімум 30 секунд до і після утилізації їжі, щоб промити її залишки в трубах, а шматочки їжі, що засохли, змити гарячою водою.

Крім того, не можна залишати брудний посуд у раковині на ніч, інакше залишки їжі на ній затвердіють, що призведе до появи неприємних запахів.

Раніше ми писали, як позбутися смороду з підлоги у ванній та туалеті.