RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Як правильно облаштувати спальню: поради

Спальня - це місце, де людина повинна почуватися безпечно, затишно, спокійно.

"Апостроф" розповідає про правила, які допоможуть зробити цю кімнату стильною, комфортною та функціональною.

Головне - правильно вибрати приміщення, де буде спальня. Для цього краще звернути увагу на місце, розташоване в тихій частині квартири або будинку. Краще обійтися без вікон, які виходили б на галасливу вулицю.

Читайте також: 4 нешкідливих на вигляд рослини, які не варто тримати в спальні

Далі варто задумати про меблювання спальні, тому що саме з цього експерти радять розпочинати дизайн усіх кімнат. Для цього можна використовувати спеціальні програми або намалювати планування самостійно на аркуші паперу. Тут важливо або дотримуватися масштабу (на допомогу прийде міліметровий папір), або вказувати розміри меблів і проходів між ними, щоб уникнути візуального обману. Можна звернутися за допомогою до фахівців або зайнятися цим питанням самому.

Розташувати ліжко потрібно так, щоб, лежачи на ньому, можна було бачити вхід до кімнати. Дуже важливо також вибрати хороше якісне ліжко, оскільки воно завжди має домінувати у цій кімнаті. Є безліч моделей, тому тільки від вас залежить, як оформити свою спальню. Експерти рекомендують вибирати високі ліжка, оскільки вони забезпечують комфорт.

Вибираючи кольори для оформлення спальні, можна також довіритись своїй фантазії. Але є кілька порад від дизайнерів, які не будуть зайвими: підлогу потрібно робити таку саму, як і в інших кімнатах. У свою чергу стіни можуть відрізнятися від вітальні. Спальня є приватною зоною, тому сміливо можна відступати від правил.

Також потрібно звернути увагу на освітлення, оскільки воно неймовірно важливе. Одного стельового світильника буде дуже мало, тому краще додати лампи або навіть підсвічування для полиць або ліжка.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" називав топ-5 помилок в інтер'єрі.