Лайм

Топ-5 помилок в інтер'єрі: чому потрібно робити дизайн-проект квартири - Каліна Алпатова

Функціональність, естетика, матеріали – три "кити" стильного інтер’єру. Однак не всі дизайнерські ідеї однаково вдалі. Іноді одна деталь здатна зіпсувати навіть дорогий та якісний ремонт. І якщо деякі "ляпи" легко виправити, інші стають фатальними.

Тому певні нюанси слід ретельно продумати ще на етапі розробки проекту, наголошує дизайнерка Каліна Алпатова.

Каліна Алпатова

Помилка №1: забагато або замало кольору

Іноді, в гонитві за оригінальністю, власники квартири можуть перестаратися з кольоровими рішеннями. Інша крайність – стерильний монохром.

"Для кімнати слід пам’ятати "правило трьох". Існує пропорція гармонії:
основний колір – 60%, другорядний – 30%, акцентний – 10%.
Рекомендую обрати три різні кольори та дотримуватись цієї пропорції",
– коментує Каліна Алпатова.

Вдалий дизайн

Дизайнерка додає: один і той самий відтінок може зовсім по-різному виглядати у різних квартирах. Тому, аби зрозуміти, як конкретний колір стін виглядатиме в інтер’єрі за різного освітлення, доцільно спершу робити пробу фарби.

Помилка №2: перебір меблів та декору

Не варто зловживати кількістю меблів та декору, золотий закон дизайну: "менше, але краще".

"Правило трьох працює і тут. Часто меблі розташовують по три комплекти. Наприклад, диван і два крісла. Найкращий варіант – обрати предмети, схожі за розміром і формою, а от кольори можуть різнитися", – зазначає Каліна.

Приклад вдалого дизайну

Визначте необхідний для ваших потреб мінімум меблів, а потім оптимізуйте список: деякі предмети можуть одночасно виконувати кілька функцій.

Помилка №3: не витримані пропорції

Маленька спальня і ліжко ХХL чи великий кабінет з крихітним столиком? Несумісність пропорцій у декоруванні може зіпсувати візуальне враження навіть за умови якісного ремонту й гарно підібраної кольорової гами.

Пропорції витримані, кімната виглядає органічно

"Неповторний стиль можна створити, використовуючи ергономічний дизайн та натуральні матеріали й кольори", – додає дизайнерка.

Помилка №4: не вистачає світла й розеток

Важливе правило дизайну: світла має бути багато. Непродуманість розташування світильників тягне за собою ще одну проблему – дефіцит розеток. У такому випадку доведеться використовувати подовжувачі. А павутиння з проводів буде вас дратувати й зіпсує інтер’єр.

В цьому дизайні продумане розташування світильників – в кімнаті є різні джерела світла

Отже, слід завчасно визначити, для чого і де вам потрібні електроприлади. Якщо ви звикли читати в кріслі, то подбайте про наявність біля нього торшеру й розетки.

Помилка №5: робота без кошторису та дизайн-проекту

Мінімалізм – не завжди дешево. Вийти за межі бюджету дуже легко, якщо працювати без погодженого дизайн-проекту.

"Для багатьох це стане відкриттям, але за ідеальною візуалізацією дизайнера стоїть багато кропіткої роботи з документацією, замовниками й підрядниками. Дизайн-проект інтер’єру – це зафіксована на папері ідея, що допоможе втілити житло вашої мрії в реальність. А будівельникам – розрахувати кошторис і скласти план робіт. За цим же документом ви зможете контролювати хід ремонту на кожному етапі, щоб отримати саме те, що планували", – підкреслює Каліна.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець