RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Як виглядають місця, де точилися важкі бої: фоторепортаж із Херсонщини

На деокупованих територіях Херсонщини рятувальники ДСНС проводять розмінування й знешкодження вибухонебезпечних предметів, залишених російським окупаційно-терористичним військом.

Фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков побував на місці й поділився ексклюзивними знімками.

На правобережжі Херсонської області була висока інтенсивність бойових дій, тому кількість мін, снарядів та інших вибухонебезпечних предметів надзвичайно велика. Уся дорога усіяна мінами, а обабіч стоять розбомблені будинки, згорілі автомобілі, зламані дорожні знаки.

Читайте також: Звільнений Херсон: у поліції розповіли, чи можна вже повертатися

"На трасі не бажано зупинятися, не можна виходити на траву. Вздовж дороги майже на всьому шляху між Посад-Покровським та Херсоном ДСНС проводять збір небезпечних предметів та розміновують територію. Дорогою трапляються безліч знаків про міни, вирви від снарядів та авіабомб", - розповів фотокореспондент.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Російські окупанти під час втечі на лівий берег Дніпра позалишали на позиціях озброєння, тубуси від ПТУРів, закрилки від снарядів для мінометів, а також консерви зі своїх сухпайків.

"Місця, де були важкі бої, зазнали значних руйнувань", - додав Пєтушков.

За його словами, невідомо стільки часу знадобиться для розмінування степів Херсонщини, оскільки тільки основні дороги будуть розчищувати близько місяця.

Лише протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС залучалися 169 раз. Вони вилучили й знешкодили 1052 вибухонебезпечних предметів, обстеживши територію площею 74 гектари.

Крім того, ворог відступаючи підірвав майже всі інженерні споруди й мости, унаслідок чого проїзд до Херсону все ще ускладнений і не придатний для багатотонних вантажівок.

"Апостроф" нагадує, що в разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу потрібно повідомити про це за телефоном 101.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як убезпечити себе від мін.