RU  UA

Перевірено у боях: експерт назвав зброю, яка допомогла зупинити Росію

Безпілотники Bayraktar, комплекси Javelin та системи ППО допомогли Україні змінити ситуацію в повномасштабній війні з Росією.

Про це в інтерв'ю Апостроф TV у програмі "Фронт Бадрака" розповів фахівець у галузі безпеки та оборони, генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони у 2019-2020 роках Іван Апаршин.

Співрозмовник попросив уточнити, які види озброєння допомогли Україні змінити ситуацію на фронті.

Читайте також: Свято наближається: коли Україна отримає "закрите небо"

За словами Івана Апаршина, свою роль у повномасштабній війні відіграли безпілотники Bayraktar, комплекси Javelin та системи ППО, які були передані на потреби Збройних сил. Експерт також зазначив, що Україна налагодила із західними країнами наступну схему – Київ відправляв для ремонту один комплект протиповітряної оборони, а натомість отримував запасний.

"Якби два роки тому нам хтось сказав, що українська логістична система буде пов'язана з постачанням озброєння та військової техніки з польського міста Жешув, ми не повірили б у можливість подібного. Але зараз це добре працює. Отже, наша армія була сучасною. Сьогодні ще додалася система логістики, і цей спільний проект теж працює чітко, крім того, з'явилася нова ракета для знищення станцій радіолокацій. Скрізь кажуть, що це могла бути наша атака в Севастополі, а ще був раніше недоступний для нас крейсер "Москва". В минулому я побував на цьому судні, тому був упевнений, що його неможливо знищити. А виявилося, що можна. Так було і з фрегатом "Адмірал Макаров"", - продовжив Апаршин і додав, що ситуація на фронті повністю змінюється на тлі постачання озброєння.

Більше того, як стверджує військовий експерт, Україна зараз займається накопиченням нових військових технологій, а західна техніка вже була перевірена у боях проти ЗС РФ.

Підсумовуючи Апаршин додав, що країни Заходу здійснюють доопрацювання свого озброєння, тому українська армія незабаром може отримати вдосконалені зразки зброї.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Наші льотчики вже готуються працювати з дуже цікавою західною технікою - військовий експерт