RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Як правильно зберігати сир вдома: корисні поради

Сир, з якого можна приготувати солоні сирники, є улюбленим багатьма продуктом, єдиним недоліком якого, мабуть, є не такий великий, як хотілося б, термін зберігання. Однак і він залежить від сорту сиру та технології приготування.

"Апостроф" пише, як організувати правильні умови зберігання, щоб значно продовжити життя продукту.

Не варто порушувати цілісність вакуумного пакування до безпосереднього вживання продукту, щоб не порушити герметичність. У харчовій упаковці накопичується конденсат, що допомагає розмножуватися бактеріям, що дає неприємний запах і плісняву. Сир потрібно вийняти з фабричної тари й перекласти в чисту і суху скляну банку з кришкою, яку вже поставити в холодильник.

Читайте також: Що робити, якщо у вас вимкнувся холодильник і чим його замінити

Щоб сир довго залишався свіжим, можна покласти пару шматочків рафінаду в ємність для зберігання, оскільки цукор добре вбирає вологу і, в міру відволожування цукор потрібно міняти.

Ідеальна температура для зберігання сиру варіюється від 0 до +5 градусів, проте продукт може зберігатися кілька місяців і в морозильній камері без втрати смаку.

Серед мінусів такого способу зберігання - після розморожування його потрібно якнайшвидше з'їсти, тому що повторно заморожувати і довго зберігати його вже не можна. Щоб не довелося поглинати величезну голівку сиру одразу, перед заморожуванням рекомендується нарізати порційні шматочки.

У разі відключення світла ні холодильник, ні морозильна камера не врятують. Тому слід знати, що тверді сорти чудово зберігаються в прохолодному темному місці, причому чим твердіший сир, тим більше він зможе "пролежати". Перед "консервацією" сир краще загорнути у пергаментний папір.

Якщо на поверхні сиру твердих сортів таки утворилася пліснява, то її можна видалити, а внутрішню, "чисту" частину вжити. На жаль, з м'якими сортами такий номер не пройде, тому що грибок у такому разі проростає всередину шматка і в їжу такий продукт уже годиться.

Нагадаємо, раніше ми писали, які продукти не можна зберігати поряд у холодильнику.