RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Херсоні окупанти пограбували художній музей - картини фурами вивезли до Криму: фото

Російські окупанти продовжують мародерити на Херсонщині. Нещодавно росіяни пограбували Херсонський художній музей - вони вивезли з нього п'ять фур і два шкільних автобуси унікальних експонатів.

Про це повідомили в адміністрації музею.

З 31 жовтня до 3 листопада призначена окупантами гауляйтерська "влада" завела в музей кількадесят людей, які викрадали твори мистецтва й оргтехніку.

Читайте також: Росія нищить все українське: як відновити та захистити нашу культуру

"Про делікатне ставлення до старовинних раритетів навіть не йдеться — картини не запаковували спеціальним чином для перевезення, а замотували в якесь ганчір’я", - наголосили в адміністрації.

Спочатку окупанти навантажили награбованим три фури й шкільний автобус, які були в супроводі озброєних автоматами людей у цивільному. Потім довантажили ще дві фури й автобус. Намародене повезли, за інформацією видання "Хмарочос", у Центральний музей Тавриди у Сімферополі.

Це фото зробили 2 листопада поблизу Херсонського художнього музеюФото: Адміністрація Херсонського художнього музею

"Сподіваємось, у найближчий час дізнатися, що саме було незаконно вивезено за чотири дні, але в тому, що найцінніше (XVII-XIX ст.) забрали у першу чергу, сумнівів немає. Вантаж був спрямований до Криму, але не факт, що це останній пункт призначення", - додали музейники.

Фото, зроблені в Сімферополі. Окупанти розвантажують викрадені експонати Херсонського художнього музеюФото: tverezo.info

Фото: tverezo.info

Фото: tverezo.info

Фото: tverezo.info

Як зазначили в адміністрації музею, керувала цим актом мародерства псевдодиректорка Наталя Десятова, відома як співачка з кафе "Театральне".

"На жаль, допомагали їй і деякі співробітники музею, які погодились працювати на росіян. На думку чинної директорки музею Аліни Доценко, у Криму "приймають" колекцію Херсонського художнього музею теж колишні її підлеглі — Наталя Кольцова та Інна Буренко, які завчасно "евакуювались", - резюмували музейники.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Мінкульт запустило онлайн-екскурсію знищеним росіянами музеєм Марії Примаченко.