RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Скільки українцям доведеться жити в режимі відключення світла: директор Yasno дав прогноз

Ранок понеділка, 21 листопада, в Україні розпочинався зі стабілізаційного графіка, але вдень були отримані нові обмеження від Укренерго, через які довелося застосовувати екстрені відключення.

Про це розповів генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

За його словами, максимальні обмеження за сьогодні становили 391 МВт, було відключено більш як 953 тисячі клієнтів.

Читайте також: Енергосистема може не витримати ракетних ударів РФ: у ДТЕК назвали найгірший сценарій

Незважаючи на зменшення кількості відключень, швидше за все, жити у такому режимі українцям доведеться щонайменше до кінця березня, попередив він.

Наразі енергетики максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів й якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. "Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими", - пояснив Сергій Коваленко.

Різні прогнози розвитку цієї ситуації залежать від атак Росії. Приміром, якщо нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації, тоді енергокомпанії зможуть відмовитися від відключень взагалі, оскільки матимуть вдосталь електроенергії.

Але може бути і негативний сценарій, якщо мережу сильно пошкодять. "Тоді доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але і екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час", - застеріг він.

Сергій Коваленко зазначив, що українцям слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", у ДТЕК не закликали українців евакуюватися з країни через ситуацію, що склалася в енергосистемі, щоб пережити за кордоном важкий зимовий період.