RU  UA

Ворог сконцентрував сили на двох напрямках: що зараз відбувається на Донбасі

Донбас залишається епіцентром російсько-української війни, головними напрямками на яких ворог намагається прорвати нашу оборону є Бахмутський та Авдіївський. Окупанти намагаються вийти на оперативний простір щоб захопити усю Донецьку область та Донбас загалом.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

"За останню добу на Східному фронті відбулось близько 40 ворожих штурмів з використанням усіх видів зброї, в т.ч. ствольної артилерії, танків, мінометів та ін. В районі Сиротино Луганської області було знищено велику колону ворожої техніки", - додав він.

За словами Череватого, загалом на Східному фронті знаходяться близько 130 тисяч окупантів, в Луганській області є десантні, механізовані з'єднання, "вагнерівці", БАРС, бойовики "народної міліції" "ЛНР".

Читайте також: Аналітики озвучили вражаючі втрати Росії на війні

"Ініціатива за нами, витісняємо ворога, контролюємо трасу Р-66, звільнили 12 населених пунктів, нищимо склади боєприпасів та техніку ворога. Масштабного перекидання військ ворога з Херсонщини на Донбас поки не спостерігається, це серйозна логістика, погода зараз не сприяє", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Череватий висловив думку, що армія Росії першочергово планує захопити Луганщину та Донеччину, а потім може націлитися на взяття всієї Запорізької області.