RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ЗСУ знайшли вразливе місце у ворога: куди зараз потрібно "натиснути"

Російські окупанти стають більш вразливими в районі Сватового Луганської області. Проте, командування РФ хоче зберегти контроль над містом.

Про це повідомляється у зведенні британської розвідки у Twitter.

Зазначається, що у минулі сім днів навколо Сватового йшли інтенсивні артилерійські перестрілки. Як і на інших ділянках фронту, російські війська там будують оборонні позиції, які, ймовірно, частково укомплектовані погано навченими мобілізованими резервістами.

"Завдяки тому, що південно-західна лінія фронту Росії тепер більше захищена вздовж східного берега річки Дніпро, сектор Сватового тепер, ймовірно, є вразливішим оперативним флангом російських військ", - зазначили розвідники.

У той же час, російські лідери, швидше за все, розглядатимуть збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет, оскільки це досить велике місто в Луганській області.

Читайте також: Коли ЗСУ зможуть прорвати лінію Сватово - Кремінна: прогноз експерта

Водночас, підтримувати надійну оборону цієї ділянки фронту росіянам досить важко. Крім того, вони намагаються забезпечити ресурсами наступальні операції на південь від Донецька.

Фахівці британської розвідки наголосили, що як оборонна, так і наступальна здатність Росії продовжують страждати через гостру нестачу боєприпасів та кваліфікованого персоналу.

Як повідомляв "Апостроф", спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів, що Донбас залишається епіцентром російсько-української війни, головними напрямками на яких ворог намагається прорвати нашу оборону є Бахмутський та Авдіївський.