RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

2500 загиблих за 12 днів: в Україні розгромили полк із російськими "мобіками"

Мобілізованих з Липецької області Росії командування кинуло під обстрілом на передовий в районі Сватового. Він розповів, що за 12 днів у їхніх лавах – 2 500 загиблих.

Запис оповідання мобілізованого своєму родичу публікує Telegram-канал "Верстка".

Мобілізованим з Липецької області, яких під обстрілом на передовій у районі Сватового кинуло командування, погрожують кримінальною справою за "дезертирство". При цьому, за словами мобілізованого, вони "просто м'ясо" і їх "за людей не вважають".

"Пацани приходять, з одного тільки от батальйону, приходять 15 людей, 20 людей кажуть, все хлопців, більше немає наших батальйонів. Вчора нам комбат штовхав на*, хлопці вам потрібно два тижні протриматися. Як на* два тижні триматися, коли ми тут 12 чи скільки там днів, а в нас уже полку немає, 2500 людей загинуло", - каже він.

Читайте також: У Росії "мобіки" влаштували бунт і напали на офіцера: відео

Увага! У відео є нецензурна лексика


Мобілізований додав, що у них забрали зброю і вони вже вважаються дезертирами. Однак ті, хто бачив, що відбувається на передовій і виносив тіла загиблих, готові відсидіти 10 років за дезертирство, але залишитися живими.

Уточнюється, що йдеться про військовослужбовців 2-ої комендантської роти 362-го мотострілецького полку, які проходили навчання у навчальному центрі ВПС у Воронежі.

Як розповідав "Апостроф", кілька десятків дружин мобілізованих з Курської області приїхали у тимчасово окуповане місто Старобільськ на Луганщині, щоб забрати своїх чоловіків з війни.