RU  UA

"Хитрий план" Кремля: де ще може провалитися атака окупантів на Україну

Наразі немає загрози наступу російських окупантів з боку Білорусі, оскільки окупаційно-терористичне військо РФ втратило боєздатність. Водночас Кремль все ще може спровокувати білоруського диктатора Лукашенка взяти безпосередню участь у повномасштабній війні проти України.

Про це в етері Апостроф TV розповів експерт Defense Express Іван Киричевський.

Російське окупаційне військо не має "зайвих" загарбників, щоб тягнути додаткові частини до Білорусі та розпочати наступ звідти.

Читайте також: Схоже на концтабір: з'явилося нове відео стіни на кордоні з Білоруссю

"Навіть "мобілізація" в Росії йде не так, як хотіли в Кремлі, і створити більш-менш пристойне ударне угруповання вони не можуть. Єдиний варіант для Москви - це "накрутити" білоруське суспільство так, щоб саме армія республіки виступила основним ударним ядром для наступу на північ України, а російська армія виступала як допоміжна сила", - пояснив Киричевський.

Як відомо з відкритих джерел, зараз білоруська армія - це 4 механізовані бригади, на кожну з яких є близько сотня танків і приблизно 200 БМП.

Водночас Білорусь намагається ухилятися від прямої участі у повномасштабній війні, оскільки вже побачила досвід постійних поразок так званої "другої армії світу". У зв'язку з цим Кремль може піти на провокацію.

"Росіяни можуть піти на провокацію, скажімо, на території Білоруської АЕС, щоби якось "стимулювати" режим Лукашенка, але будь-якої миті в них, як завжди, все піде не так і "хитрий план" стане знову заручником ексцесу виконавця. Усіх гучні провокації (зокрема ЧАЕС) оберталися проти самих росіян, які до того ж фізично не могли там оперативно зробити якесь паскудство. Запорізьку АЕС їм вдалося відключити лише через місяць після запланованого ними терміну. Так, вони можуть щось планувати на АЕС у Білорусі, але не факт, що задум не провалиться прямо на старті", - додав експерт Defense Express.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові відпрацювали атаку ворога з території Білорусі.