RU  UA

У Росії вичерпуються запаси ракет: в ОК "Південь" звернулися до українців з важливим проханням

Порівнюючи попередні ракетні удари Росії по території України, можна сказати, що їхні запаси вичерпуються. Але ракет у ворога ще достатньо, щоби повторювати атаки, які націлені, зокрема, на знищення нашої протиповітряної оборони.

Про це в ефірі Апостроф TVрозповіла керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Ворог вичерпує запаси своїх ракет, хоча не так швидко, як нам би хотілося. Але те, що вони зменшують використання одних типів ракет та переключаються на інші, говорить як раз про те, що вони намагаються вирівняти ці коефіцієнти. Те, що вони вчора використовували і ракети повітряного базування, і ракети морського базування типу "Калібр" говорить про те, що були визначені конкретні цілі і наряду з ними були визначені задачі вивірення та винищення позицій протиповітряної оборони", – повідомила Гуменюк.

За її словами, повідомлення у соцмережах та ЗМІ про роботу ППО під час повітряної тривоги, допомагає ворогу знаходити позиції протиповітряної оборони.

"Треба усвідомлювати, що ворог буде продовжувати такі атаки, зокрема, вишукувати точки нашої протиповітряної оборони, яка не дає їм спокою. Зокрема, по співвідношенню влучань та збиття ракет під час цих масованих атаках, можна відстежити та зрозуміти, що проголошення того, де працює ППО, спрацювало не на нашу користь", – зазначила керівниця прессцентру.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністр оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з проханням передати Україні системи протиракетної оборони Patriot, запропоновані Варшаві.